forlaget VAKS og Kirkemusikforlaget

 

Harevænget 76 A - DK-4733 Tappernøje
mobil 20 24 49 83
send e-mail

 

 

Om forlagene

Forside
Noder
Noderne på cd
Om forlaget
Kirkemusikforlaget
Jens Ramsing
Links

 

 

Med direkte baggrund i den vigende tilgang til undervisning i klassisk musik udgav Jens Ramsing i 1994 bogen "45 andre klaverstykker" på det til lejligheden oprettede forlag, forlaget VAKS. I 1999 kom "Skalaer, kadencer og 3-klange" og i 2002 "45 danske klaverstykker", der blev udgivet med støtte fra Dansk Komponistforening. De tre udgivelser, der primært  henvender sig til det såkaldte mellemstadium, har siden været flittigt brugt i musikskoler, på seminarier mv.
Kirkemusikforlaget opstod i 1996 på initiativ af Jens Ramsing og daværende rektor ved Sjællands Kirkemusikskole, Helge Fl. Pedersen, med det formål at udgive Leif Thybos improvisations-kompendium "Improvisation af forspil til melodier i Den Danske Koralbog". I 1999 udkom ligeledes Leif Thybos "Improvisation - alternativ satsteknik". Disse lærebøger indgår nu i undervisningen på konservatorier og kirkemusikskoler.
Fra 2001 blev Kirkemusikforlaget overtaget af Jens Ramsing. Siden da har forlaget stået for flere væsentlige nyudgivelser - orgelmusik og korsatser - for og af danske kirkemusikere og komponister.
Fra 2003 til 2009 samarbejdede Kirkemusikforlaget med det daværende initiativrige formidlingsudvalg under Folkekirkens Ungdomskor. Dette kreative samarbejde resulterede i udgivelsen af en længere række vidt forskellige kornoder.