Kirkemusikforlaget

 

 

 

 

 

Harevænget 76 A - DK-4733 Tappernøje
mobil 20 24 49 83
send e-mail

 

 

 

 

 

Jens Ramsing:
Alle mine kilder
24 orgelkoraler

Jens Ramsing:

Suite 1517
for fløjte og orgel

Dansk orgelmusik I
29 frie orgelstykker
1650 - 1950

 Se priser her

Orgel

Fløjte og orgel

Dansk orgelmusik I

Forside
Alle udgivelser
Priser
Udgivelser for FUK
Om forlaget
Forlaget VAKS
Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
    Også indspillet på cd – se tilbud

Titelsalmen afspejler komponistens frie, næsten kåde forhold til rytme og synkoper. Som i flere andre koraler afstår Jens Ramsing fra at notere et fast metrum, hvilket giver et letlæseligt, flydende nodebillede. Også på andre måder leges der med mediet. Kingos Far verden, far vel opretholder en balance mellem hofelegant barokdans og på samme tid associationer til Beatles-klassikeren ”Michelle”. Fænomenalt! Jens Ramsings egen melodi til Steen Kaaløs I den nat af stumme skrig indleder cd’en. Melodien er nærmest genial i sit insisterende udtryk med det indledende motiv, som gennemføres i mediantforbindelser i mol. Jens Ramsings inspirerende variationer over sin egen melodi kan man lytte til med ørebøfferne ude – og sammenholdt med tekstindholdet er det beåndede og dramatiske variationer, der bydes på. Organistbladet, marts 2015. Læs hele anmeldelsen her

 

 

Martin Luther gjorde sig næppe forestillinger om, hvilken betydning hans reformer skulle få for fremtidens musik. Hvordan ville den vestlige musik have udviklet sig uden salmesangen, som blev så afgørende for gudstjenesten? Hvordan ville J.S. Bachs musikalske output have formet sig uden den lutherske kirke og de tyske koraler?

Alene af musikalske grunde kan vi fejre 500-året for reformationen, der udløste så frodig en produktion af salmemelodier og kirkemusik.

Der er næring at hente i de gamle melodier. Denne suite for fløjte og orgel bygger på seks centrale koraler fra reformationstiden. "Gamle" og "nye" klange mødes, og stedvist trænger intervallerne kvint og septim sig på. Man kan spille suiten i sin helhed eller man kan plukke de satser, der måtte opfylde det aktuelle behov.

 

 

 

 

 

"...en ren skatkiste. Vi får en mængde anvendelig og teknisk overkommelig musik, hvoraf meget hidtil har været svært tilgængeligt eller slet ikke udgivet. Trykket er smukt og brugervenligt, og de få nødvendige bladvendinger er praktisk fordelt. Trykfejl har jeg ikke fundet."
Mikael Garnæs, Organistbladet marts 2008