Vor Frue Kirke, Vordingborg, 2008 - 2017

 

 

 

 

                           Koncerter

 

 

 

Koncerterne blev arrangeret af kirkens organist, Jens Ramsing, i samarbejde med kirkens koncertudvalg

 

 

       Koncerter 2008.pdf     Koncerter 2009.pdf     Koncerter 2010.pdf     Koncerter 2011.pdf     Koncerter 2012.pdf     Koncerter 2013.pdf    Koncerter 2014.pdf    Koncerter 2015.pdf     Koncerter 2016.pdf

Hør musik fra koncerterne

 

Frydefuldt fynsk forår - i sydsjællandsk efterår

Oplevelsesrig Carl Nielsen koncert i Vor Frue Kirke med kirkens pigekor og Jens Ramsing torsdag d. 1. oktober 2015 kl. 19.00.

 

De ”tunge, mørke natteskyer” var ved at falde til ro i lyset af den stadigt ”så røde sol”, da jeg begav mig ud ”i de underlige aftenlufte” for at overvære endnu en koncert i anledning af Carl Nielsens 150 års fødselsdag (1865-1931). Hvilket menneske, hvilken musiker!

Da jeg ankom fem minutter i syv var kirkens midterskib fyldt med forventningsfulde tilhørere.

 

14 piger: stemmer i kor, solister, tværfløjte.

1 mand: organist, pianist, dirigent, beleven fortæller.

Så var der dækket op til et auditivt 21-retters måltid, som i velklang gav en Babette kamp til stregen i nydelse.

 

Jens Ramsing, kirkens organist, og Vor Frue Kirkes pigekor førte os tematisk, indsigtsfuldt og medrivende igennem Carl Nielsens liv og hans higen efter det højeste og det dybeste møde med musikken, som ord ikke formår at beskrive - et sandt eventyr af frydefulde øjeblikke. Om det var ved orglet, som dirigent, akkompagnatør eller fortolkende pianist, så gav Jens Ramsing sin største opmærksomhed helt ned til den mindste detalje.

Den mand må være født med 2 fødder, 10 fingre og 14 øjne. Det var som om han kunne se hver og en af sangerne i øjnene på en gang, og de unge teenagepiger transcenderede til selvsikre stjerner med sang så ren og dynamik så afstemt, at det tangerede det sublime.

Vi fik selvfølgelig hittet: ”Tågen letter” - så legende let og ubesværet udført, at det syntes mere end hele besværet værd. Wow!

Efter en kort indføring i Carl Nielsens musikalske teknikker reducerede Ramsing med et sine 14 allestedsnærværende øjne til 2 lukkede. Uden partitur fremførte han Nielsens ”5 klaverstykker Opus 3” så intenst, at man næsten kunne mærke komponistens fysiske tilstedeværelse.

 

Sådan fulgte de magiske momenter hinanden igennem hele koncerten. Alt i alt en buket af ”påskeliljer”, ”æbleblomster” og ”Irmelin roser”, der fik godt en times sum af sekunder til at smelte sammen i et dybt øjeblik af meningsfuldt nærvær.

 

En insisterende applaus satte punktum for en udsøgt koncert.

 

Tak til pigekoret og Jens Ramsing.

Tak til Vor Frue Kirkes menighedsråd.

 

Niels Odgaard